Vil produsere lokale talenter

Publisert i Karmøynytt.

Etter å ha drømt om eget musikkstudio i flere år har drømmen nå blitt virkelighet for Jan Norvald Steinkjellå og Fredrik Finne Halvorsen, som åpner dørene til Pantheon Lydstudio i Kopervik neste måned.
Duoen, som har spilt musikk sammen i en årrekke, har stor tro på prosjektet, og vil gi flere tilbud til unge lokale talenter og fremtidige produsenter.
- Vi vil hjelpe de lokale og de som ikke tør å vise seg. Jeg føler ikke at det er mye igjen. Musikken har jo dødd ut en god del her, sier Jan Norvald Steinkjellå.
- Det var 10 band her bare fra Kopervik. Hvor er de nå? Nå har vi muligheten til å finne de, så jeg håper de henvender seg til oss, fortsetter Steinkjellå.
Tidene forandrer seg
Steinkjellå og Finne Halvorsen innser at tidene har forandret seg etter at deres generasjon har vokst opp, der det var rock og metall som dominerte.
Med flere års utdanning innen lyd fra folkehøyskole og LIPA i England har Finne Halvorsen høy kompetanse innenfor feltet. Det vil han bruke for å få frem den nye generasjonen.
- Folk lager mer musikk hjemmefra. Folk vil bli den neste Kygo. Det er en av grunnene til at vi har lyst til å tilby å undervise. Det er mange flinke folk der ute som ikke helt vet hvordan de skal bruke programmene, sier Finne Halvorsen.
- Vi skal koble opp prosjektor og lerret inne i det andre rommet, så det blir undervisning der også, forteller Steinkjellå.
Får gratis innspilling
Steinkjellå og Finne Halvorsen leier lokaler fra Kopervik Kulturhus, og har allerede rukket å få på plass et lite samarbeid.
- Alle som er i tilknytning til Kulturcafèen får gratis innspilling. Så da kan de komme ned her og spille inn en låt helt gratis. Da må de være under 18 år, sier Finne Halvorsen, og fortsetter:
- Det blir en enkel demo, men da har de noe å vise til.
Ungdommer som ikke er tilknyttet Kulturcaféen kan også få spille inn i studioet ved hjelp av støtte fra Frifond.
- Så lenge de er unge nok til å få støtte fra Frifond, så kan de få en gratis proff demoinnspilling. Da hjelper vi dem med å søke til Frifond, så får de gratis innspilling som Frifond betaler for, sier Finne Halvorsen.
- Det blir ikke mye å tjene for oss, men det hjelper jo miljøet, så sånt sett er det veldig greit, sier Finne Halvorsen.
Produserer gruppe fra Nigeria
Steinkjellå og Finne Halvorsen har allerede rukket å begynne med produseringen av artister. Akkurat nå har de en gruppe fra Nigeria i studio, og samarbeidet ser ut til å bære frukter.
- Det var helt tilfeldig at vi møtte på dem. Vi tok dem med inn og lagte en låt sammen.
- Det vil komme flere sanger fra dem, for de er voldsomt dyktige. Vi gjør det gratis, for vi syns de er såpass flinke.
Det å ta artister som ikke har fått vist seg selv enda er noe duoen velger å satse på for å fremme studioet.
- Det er jo bra for studioet, spesielt hvis artistene blir større. Det er vinn-vinn.
Spilles på Anfield
Finne Halvorsen jobber allerede med en artist ved navn Aleks Grey fra Sogn og Fjordane, og sammen har de en låt på Spotify som nærmer seg 300.00 avspillinger.
- Nå blir den ene låta som jeg produserte spilt av gjennom hele sesongen på Anfield når Liverpool spiller hjemmekamper, sier Finne Halvorsen stolt.
Pantheon Studio planlegger å åpne dørene i begynnelsen av September.

Back to Top