Danset med «Skal vi danse»-stjernen

Programleder Samuel Massie og resten av filmcrewet til «Skal vi danse» tok turen til Karmøy forrige uke for å få seniordamene i Seniordans Kopervik til å riste løs.​​​​​​​
KOPERVIK: Det var en energisk programleder som ble tatt imot av seniordamene fra Seniordans i Kopervik for å filme et innslag til den populære serien «Skal vi danse» som blir vist på TV2, og han la ikke skjul på at han ble inspirert etter endt oppvisning.
– Nå har jeg nettopp danset med rundt 45 damer, og jeg har aldri følt så mye kjærlighet i hele mitt liv, og det er så deilig, sier en oppglødd Samuel Massie etter endt dans.
Det hele toppet seg med en stor gruppeklem, noe Massie satt stort pris på.
– Det er den beste gruppeklemmen jeg har fått. Det var svette kinn fra alle kanter, og da smiler jeg stort, sier Massie.
– Rist på puppene
Under opplæringen av en felles dans ba Massie blant annet om at seniorene skulle riste på puppene, og damene var ikke vonde å be.
– Her skal alt ristes løs. Om en er 20 eller 90 år så har man pupper, og da gjelder det å riste løs på det man har, sier Massie.
Betyr mye
For Massie har dansing betydd mye etter at han ble med på «Skal vi danse» som deltaker forrige sesong, der han gikk ned 10kg i løpet av programmet.
Nå ønsker Massie å reise rundt for å spre danseglede og se hva dans betyr for folket.
– Når jeg sa ja til å bli programleder i «Skal vi danse» så sa jeg at det er en ting som er viktig for meg, og det er å ta danseverdenen fra studioet i Nydalen og ut til folket, forteller Massie.
– For meg er det virkelig danseglede med store bokstaver når jeg ser betydningen for hva dans har gjort for alle disse menneskene. Dans har fått mange ut fra ensomme liv, sier Massive videre.
– Når disse damene sier at grunnen for at de er så spreke og klare i toppen så sier de dans. Det er jo det jeg ønsker å spre ut til folket.
Håper Norge blir inspirert
Seniordans Kopervik er første gruppen i Norge som Samuel Massie besøker denne sesongen, og han oppfordrer alle til å sende inn video.
– Jeg kommer til å reise rundt til de som jeg føler griper meg, for å treffe dem og høre hva de har å si, forteller Massie.
Innslaget som blir vist senere på TV2 håper Massie at skal inspirere flere i Norge til å danse og gjøre det de elsker.
– Det jeg elsker med disse damene er at de griper fatt i livet og gjør det de elsker, og lar ikke alderen definere dem, sier Massie.
– Jeg håper også at resten av Norge blir inspirert når de ser dette innslaget på TV. De viser at de vil leve, avslutter Massie.
Spreke damer
Det var to svette, men spreke seniordamer som møtte Karmøynytt etter å ha swinget seg med Massie, og synes det var stas å være med på å danse.
– Det har gitt oss mye. Vi har fått et veldig godt nettverk. Vi møtes hver uke og har det gøy og reiser på turer sammen, sier Turid Blö Fjell sammen med Martha Falnæs.
Om de gleder seg til å se seg selv på TV er en annen sak:
– Det er nå så som så, men det er jo litt spennende også. Det er jo noe helt nytt som vi ikke har vært med på før, sier Fjell.
Har ført til mye
For damene har dans tilført mye i livet til damene, og i fjor var de med på teaterstykket «Patina» som gikk i Haugesund i fjor på Festiviteten.
­– Seniordansen har ført til at vi fikk være med på det, og nå er det dette, sier Falnæs.
– Landstreffet på Lillehammer er jo hvert år også. Da er vi ca. 1500 som møtes fra hele Norge og danser i 3 dager, forteller Fjell.
Etterlyser flere menn
Seniordans er beregnet for både kvinner og menn, men for øyeblikket er det «bare» kvinner dansegruppa består av.
– Vi hadde håpet på flere mannfolk, men de er forferdelig treige, sier Fjell.
– De vet ikke hva de går glipp av, skyter Falnæs inn.
– Det er godt utvalg, sier Fjell, før begge to begynner å le.
«Skal vi danse» er inne i sin 12. sesong og blir vist på TV2 hver lørdag kl. 19.30.
Back to Top